NÄR SJÄLEN KALLAR

En vacker vårdag i Hudiksvall bland mjuka och varma dofter från oljor fann jag en dag en bok. Jag vandrade omkring i en nyöppnad andlig affär och en vit bok med färgade mönster på framsidan fångade min uppmärksamhet.

Boken var skriven av Alberto Villoldo och hette Shamansk Healing.
(Alberto var en ung professor som studerade hjärnan och upplevde att han inte kunde finna alla svar om hjärnans uppbyggnad och sinnen genom att bara studera och gräva i hjärnan. Han hade hört om naturbefokningar och shamaner som genom energi kunde styra om kroppens energiflöden och påverka människors sinne genom energi. Då han inte kunde finna alla svar och mysterier genom ett laboratorium köpte han ett par kängor för att börja studera dessa människor och hamnade så småning om med Inka indianernas ättlingar högt uppe i Andernas berg. Han har sedan dess studerat dem i över 25 år.)

Jag plockade upp boken och minns att jag tyckte att boken lät som en faktabok om just Inkafolket. Shaman sa mig inte så mycket och reagerade på ordet healing på samma sätt. Jag lade ifrån mig boken men kunde inte sluta tänka på den och ordet Inka. Jag gick fram och tillbaka i affären men om och om igen fann jag mig själv stå vid bokhyllan för att hålla och bläddra i denna bok.

Tillslut valde jag att inte köpa den och gick ut ur affären. När dörren stängdes bakom mig och jag hörde dörrklockan väcktes en stark känsla av att jag måsta ha den, att jag behövde den. Jag köpte den och i det samma ögonblick som jag började läsa så visste jag redan vad den handlade om. Allt jag läste var bara en påminnelse av en kunskap som jag kände till så otroligt väl, en påminnelse om min inre sanning och värderingar. Det var dagen då kallet vaknade inom mig att lyssna till min själs längtan för att på djupet börja omvandla mitt liv mot en annan riktning.

Det dröjde inte länge förrän jag kontaktade The Four Winds Society som är en skola som Alberto Villoldo grundat för att kunna dela med sig av Inka shamanernas läror. De hjälpte mig att få kontakt med en av deras organiserare här i Sverige som i sin tur hjälpte mig att finna vägen närmare min dröm.

Ett halvår innan Studenten var kallet så starkt att jag inte kunde tänka mig något annat trots att jag inte hade varit på någon kurs. Jag kontaktade skolans rektor och tog ett studieuppehåll för att kunna börja jobba, få fast anställning och då kunna ta ett banklån för att betala den shamanska utbildningen. Jag drevs av en ny känsla och vision, helt ovetande men ändå så vetande om vad som väntade mig. Jag åkte senare på min första kurs och den förändring jag gick igenom där går inte att beskriva med ord.

Att kliva av min gymnasieutbildning är ett av de viktigaste val jag har gjort. Jag lyssnade till min själs kall och klev in i en värld som jag längtat efter under hela mitt liv. Jag var nu hemma igen, på väg mot det öde som skapas av mina drömmar.

”Shamansk Healing av Alberto Villoldo. Den bok som väckte mitt själs kall och påminde den om det liv som vi innerst inne vet att vi borde leva. Min själs resa startade och min strävan efter en vackrare värld påbörjades.”

%d bloggare gillar detta: