Gudfar och ett med folket

När jag blev en i familjen

Under min vandring med Q´ero paqos ”shamanerna” i Andernas höga berg 2015 blev jag hembjuden till Don Juans och Donia Marias by Collpacuchu. Här spenderade vi många dagar i ceremoni med fokus på barnen i byn. Vi bjöd in dem till ceremoni för framtiden, att drömma utan hinder och för att bevara denna uråldrig visdom och tradition i deras hjärtan. Tillsammans skapade vi en Haywarikoy/ Despacho som bönegåva till moderjord, bergen och universum för att hålla barnen, deras skolgång och deras framtid i stort ljus och flöde. Det var en fantastisk kväll och en stor healing för mig för att öppna mitt hjärta ytterligare och stärka min kontakt till barnet, själen och healingen inom mig.

Dagen efter tog Don Juans bror Don Angelino mig åt sidan och frågade om jag ville bli gudfar till hans nyfödde son. Det innebär att man blir en del av familjen, en support till barnet medan han växer upp och äran att ge pojken sitt namn.
Det är en vacker ära att få bli anförtrodd av honom till detta och jag valde att ta steget att möta denna pojke och hjälpa honom genom livet.

Vi påbörjade en vacker ceremoni där vi genom närvaro och kärlek lät våra själar mötas för att dela denna stund och space. Genom ceremoni med rosor och heligt vatten slöt jag mina ögon för att få bergens tillåtelse till att öppna denna kontakt till pojkens själ och för att låta barnets namn komma till mig. Jag lyssnade till min känsla och valde hans namn; Malqo – som på Quechua betyder ”Den unga kondoren”. Dels för att han såg ut som en liten Malqo men också för att mitt namn som givits mig av detta folk är just kondoren.
Det var en vacker ceremoni och det är med tacksamhet, heder och ära i mitt hjärta som jag fortsätter denna resa med dem.

%d bloggare gillar detta: