Hatun Apuchen

[metaslider id=1783]

Då Q´ero shamanerna gav mig mitt andliga namn

På nästan 5000 meters höjd vid ett av Inka indianernas heligaste berg Apu Ausangate satte vi läger för att motta traditionella riter genom ceremoni. De gjorde en Coca Reading för att läsa personerna i vår grupps framtid och för att tilldela oss det namn på deras språk som symboliserar den energi som vi håller och kommer att hålla i framtiden.

Namn efter namn ropades upp då det plötsligt var min tur.
Don Mariano Quispe Flores en väl känd Q´ero Paqo mästare och helare ”Kurak Akulleq”, såg djupt in i mina ögon, han lyfte händerna och höjde rösten; Hatun Apuchen.

De gav mig namnet Hatun Apuchen som betyder Stor Kondor för att min energi, visdom och healingmedicin är kondorens energi.

Detta namn är en del av mitt hjärta och för mig i kontakt med universum. De gav mig namnet för att jag är en visionär och drömmer obehindrat stora drömmar, jag skapar det jag vill ska ses skapas och drömmer det tills att det manifesteras. Kondoren är en budbärare mellan våran värld och andevärlden och jag för budet mellan bergens kronchakran och upp till Wiraqocha; skapelsen.

Min andliga styrka som jag föddes med är känsligheten av att kommunicera telepatiskt genom intuition av att läsa av andras energifält, och att snappa upp andliga tecken genom energi.

Under processen att ta till mig detta namn och se hur det resonerade med min resa mediterade jag och processade energin av Kondoren och helade stora delar av mitt ego och rädslan i mitt hjärta från min kultur och det förflutna.
Innan triggade den höga vibrationen av namnet mig till att tro att jag var någon. Min medicin och namnet Apuchen visade mig hur vi alla är ett, en plats bortom ord som inte kan tänkas eller som vi kan förstå med hjärnan. Det är en energi och plats som är ett med allt, en plats utanför tid. Det tar mycket energi att vara någon, men ingen energi alls att vara sig själv.

Jag följer och lyssnar idag på vägen av mitt hjärtas kall.
Därför håller jag min resa, min medicin och mina bröder och systrar under mina vingar för att återknyta oss med en universal sanning där separation är en illusion och där vi förstår hur vi alla är samma ljus, unika vattendroppar som tillsammans skapar en enorm ocean av levande energi.

Indianernas ord till mig om mitt namn Hatun Apuchen var:

Apuchen, kondoren är härskaren över skyn, kejsaren i den övre världen ”Hanach Pacha”, ledaren av alla andar. Du bär på ”Aljin Kalpa” Guds kraft till att skapa de bästa ting.
Apuchen är ledaren och skyddaren av alla andra djur samtidigt som han är ett med dem.

Kondoren är även härskare och sändebud mellan bergen, ett mycket heligt djur full av kraft.
Don Claudio berättade att Apuchen kontrollerar världen och är härskare över universum. Apuchen är skaparens sändebud som kommer ner till världen för att harmonisera den, hela människorna och föra in dem i en ny tid. Du är aldrig ensam i världen, utan ett med allt.
I alla tempel, även i de heligaste finns det alltid ett kondorens tempel.

Don Claudio såg på mig och avslutade: Att vara härskare är att samtidigt vara den första tjänaren…

%d bloggare gillar detta: